Komunikaty
Jadłospis 12.06.-16.06.2017r.
PONIEDZIAŁEK 12.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb swojski( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
Jajecznica na mleku, kawa ( mleko)
II ŚNIADANIE: Sok bananowy
OBIAD: Barszcz zabielany z botwinki (śmietana z mleka) z ziemniakami
na wywarze warzywnym-mięsnym (seler)
Jabłka w cieście (jaja, mleko, mąka pszenna)
Kompot truskawkowy
PODWIECZOREK: Chleb gorlicki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
sałatą zieloną, wędliną, herbata z miodem i cytryną __________________________________________________________________________
WTOREK 13.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb sądecki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
Sałata zielona, krakowska sucha, ser żółty ( mleko, jaja),
mozzarelka (z mleka), pomidory, Kakao ( mleko )
II ŚNIADANIE: Truskawki
OBIAD: Zupa kminkowa (mąka pszenna, ) na wywarze warzywno-mięsnym (seler, śmietana z mleka)
Zrazy gotowane w sosie (śmietana, mąka pszenna) z ziemniakami
Surówka z kapusty pekińskiej (majonez kielecki jaja)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Lody (śmietana z mleka), soczki i inne słodkie smakołyki
( mąka pszenna)
__________________________________________________________________________
ŚRODA 14.06.2017
ŚNIADANIE: Bułeczka ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
zupa mleczna ( mleko ) z płatkami kukurydzianymi
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym (seler, śmietana z mleka)
Kotlet drobiowy (mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna ) z ziemniakami
Mizeria (śmietana)
Kompot z rabarbaru
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy ( mleko)
________________________________________________________________________
PIĄTEK 16.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
i makrelą w kremie pomidorowym ( ryba)
Herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Kiwi
OBIAD: Zupa szparagowa z makaronem (mąka pszenna) na wywarze
mięsno – warzywnym) ( seler, śmietana z mleka)
Ryż z truskawkami i bitą śmietaną (śmietana)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Jogurt truskawkowy (z mleka)
ŚNIADANIE: Chleb swojski( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
Jajecznica na mleku, kawa ( mleko)
II ŚNIADANIE: Sok bananowy
OBIAD: Barszcz zabielany z botwinki (śmietana z mleka) z ziemniakami
na wywarze warzywnym-mięsnym (seler)
Jabłka w cieście (jaja, mleko, mąka pszenna)
Kompot truskawkowy
PODWIECZOREK: Chleb gorlicki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
sałatą zieloną, wędliną, herbata z miodem i cytryną __________________________________________________________________________
WTOREK 13.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb sądecki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
Sałata zielona, krakowska sucha, ser żółty ( mleko, jaja),
mozzarelka (z mleka), pomidory, Kakao ( mleko )
II ŚNIADANIE: Truskawki
OBIAD: Zupa kminkowa (mąka pszenna, ) na wywarze warzywno-mięsnym (seler, śmietana z mleka)
Zrazy gotowane w sosie (śmietana, mąka pszenna) z ziemniakami
Surówka z kapusty pekińskiej (majonez kielecki jaja)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Lody (śmietana z mleka), soczki i inne słodkie smakołyki
( mąka pszenna)
__________________________________________________________________________
ŚRODA 14.06.2017
ŚNIADANIE: Bułeczka ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
zupa mleczna ( mleko ) z płatkami kukurydzianymi
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym (seler, śmietana z mleka)
Kotlet drobiowy (mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna ) z ziemniakami
Mizeria (śmietana)
Kompot z rabarbaru
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy ( mleko)
________________________________________________________________________
PIĄTEK 16.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb ( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
i makrelą w kremie pomidorowym ( ryba)
Herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Kiwi
OBIAD: Zupa szparagowa z makaronem (mąka pszenna) na wywarze
mięsno – warzywnym) ( seler, śmietana z mleka)
Ryż z truskawkami i bitą śmietaną (śmietana)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Jogurt truskawkowy (z mleka)
Komunikat
2017-06-12, 11:28 |