Zgłoś Twoje dziecko do konkursu "Ruszaj z przedszkolakiem łamigłówek szlakiem"

Komunikaty

Jadłospis 29.05.-02.06.

PONIEDZIAŁEK 29.05.2017
ŚNIADANIE: Chleb swojski( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
sałatą zieloną, wędliną, kawa ( mleko)
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Zupa grochowa z grzankami (mąka pszenna)
na wywarze warzywno – mięsnym (seler)
Naleśniki z dżemem ( mleko, jaja)
Kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Chleb graham ( mąka graham i pszenna) z masłem (z mleka)
pastą rybną, herbata z miodem i cytryną
__________________________________________________________________________

WTOREK 30.05.2017
ŚNIADANIE: Bułeczka graham ( mąka graham, pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
pasztet drobiowy, kawa ( mleko )
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem (mąka pszenna) na wywarze warzywnym (seler, śmietana z mleka)
Gulasz z szynki (mąka pszenna, śmietana z mleka ) z kaszą jęczmienną
Mizeria z ogórków ( śmietana z mleka)
Kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Chleb sądecki pszenno-razowy ( mąka pszenna i żytnia)
Kiełbasa z grila, keczup, herbata z miodem i cytryną __________________________________________________________________________
ŚRODA 31.05.2017
ŚNIADANIE: Zupa mleczna (mleko) z płatkami owsianymi, wek ( mąka pszenna)
z masłem ( z mleka)
II ŚNIADANIE: Chrupki kukurydziane
OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler)
Zapiekanka: z ziemniaków, mięsa mielonego, pieczarek i jajek
Kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Sok Kubuś, ciastka fit
__________________________________________________________________________

CZARTEK 01.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb gorlicki (mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
i serem żółtym (mleko), herbata z miodem i cytryną
WYCIECZKA:
Rogaliki (mąka pszenna, jaja, mleko, masło z mleka) z marmoladą
/wypiek własny/
Soczek z rurką
Kiełbasa z grila z chlebem domowym (mąka pszenna i żytnia, kwas żytni)
Pierogi ruskie z restauracji Różana w Skołyszynie


__________________________________________________________________________

PIĄTEK 02.06.2017
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-razowy ( mąka pszenna) z masłem ( z mleka)
Jajko krojone i pomidor, kawa (mleko)
II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy
OBIAD: Zupa porowa (seler, śmietana z mleka) z ziemniakami
na wywarze mięsno – warzywnym)
Racuchy karotki (mąka pszenna, mleko, jaja)
Kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: : Serek Danio białe (z mleka)



Smacznego
Komunikat 2017-05-29, 15:20 | autor: Ewa Przybyłowicz
Przedszkolowo.pl logo