Komunikaty
Jadłospis 22.50.-26.05.2017
PONIEDZIAŁEK 22.05.2017
ŚNIADANIE: Chleb swojski( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
jajecznica na mleku ( jaja, mleko), herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Jogurt pitny truskawkowy ( z mleka)
OBIAD: Krem brokułowy(seler, śmietana z mleka) z groszkiem ptysiowym
na wywarze warzywnym
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną ( z mleka)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb gorlicki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem (z mleka)
wędliną drobiową i sałatą, herbata z miodem i cytryną
__________________________________________________________________________
WTOREK 23.05.2017
ŚNIADANIE: Bułeczka ( mąka pszenno-żytnia) z masłem ( z mleka)
Płatki mlekołaki na mleku
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną (seler, śmietana z mleka) na wywarze warzywnym
Filet drobiowy (jaja, bułka tarta pszenna ) z ziemniakami
Fasolka szparagowa z wody z masłem (z mleka) i bułką tartą pszenną
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-razowy ( mąka pszenna) z masłem ( z mleka)
makrelą wędzoną (ryba), herbata z miodem i cytryną __________________________________________________________________________
ŚRODA 24.05.2017
ŚNIADANIE: Chleb rodzinny ( mąka pszenna, żytnia, jeczmienna, sezam)
z masłem ( z mleka) parówka z szynki z keczupem, herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa ziemniaczana zabielana (seler, śmietana z mleka)
Łazanki( mąka pszenna) z młodą kapustą
Kompot rabarbarowy
PODWIECZOREK: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jaja) z serem (z mleka), kakao
__________________________________________________________________________
CZARTEK 25.05.2017
ŚNIADANIE: Chałka graham(mąka graham i pszenna) z masłem ( z mleka)
Krakowska sucha, papryka świeża, herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Sok Kubuś
OBIAD: Zupa pomidorowa (seler, śmietana z mleka) z ryżem (gluten) na wywarze
warzywno - miesnym
Ryba miruna ( ryba,(jaja, bułka tarta pszenna)
Buraczki z chrzanem
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Jogurt malinowy (z mleka)
__________________________________________________________________________
PIĄTEK 26.05.2017
ŚNIADANIE: Weka( mąka pszenna) z masłem ( z mleka) i miodem
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD: Zupa pieczarkowa (seler, śmietana z mleka) z makaronem
na wywarze mięsno – warzywnym)
Pierogi z borówkami (mąka pszenna, razowa, jaja)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb sądecki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem (z mleka)
ser biały ( z mleka) rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną
--- w nawiasie zaznaczono alergeny występujące w posiłkach
Smacznego
ŚNIADANIE: Chleb swojski( mąka pszenna i żytnia) z masłem ( z mleka)
jajecznica na mleku ( jaja, mleko), herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Jogurt pitny truskawkowy ( z mleka)
OBIAD: Krem brokułowy(seler, śmietana z mleka) z groszkiem ptysiowym
na wywarze warzywnym
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną ( z mleka)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb gorlicki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem (z mleka)
wędliną drobiową i sałatą, herbata z miodem i cytryną
__________________________________________________________________________
WTOREK 23.05.2017
ŚNIADANIE: Bułeczka ( mąka pszenno-żytnia) z masłem ( z mleka)
Płatki mlekołaki na mleku
II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD: Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną (seler, śmietana z mleka) na wywarze warzywnym
Filet drobiowy (jaja, bułka tarta pszenna ) z ziemniakami
Fasolka szparagowa z wody z masłem (z mleka) i bułką tartą pszenną
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-razowy ( mąka pszenna) z masłem ( z mleka)
makrelą wędzoną (ryba), herbata z miodem i cytryną __________________________________________________________________________
ŚRODA 24.05.2017
ŚNIADANIE: Chleb rodzinny ( mąka pszenna, żytnia, jeczmienna, sezam)
z masłem ( z mleka) parówka z szynki z keczupem, herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Banan
OBIAD: Zupa ziemniaczana zabielana (seler, śmietana z mleka)
Łazanki( mąka pszenna) z młodą kapustą
Kompot rabarbarowy
PODWIECZOREK: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jaja) z serem (z mleka), kakao
__________________________________________________________________________
CZARTEK 25.05.2017
ŚNIADANIE: Chałka graham(mąka graham i pszenna) z masłem ( z mleka)
Krakowska sucha, papryka świeża, herbata z miodem i cytryną
II ŚNIADANIE: Sok Kubuś
OBIAD: Zupa pomidorowa (seler, śmietana z mleka) z ryżem (gluten) na wywarze
warzywno - miesnym
Ryba miruna ( ryba,(jaja, bułka tarta pszenna)
Buraczki z chrzanem
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Jogurt malinowy (z mleka)
__________________________________________________________________________
PIĄTEK 26.05.2017
ŚNIADANIE: Weka( mąka pszenna) z masłem ( z mleka) i miodem
II ŚNIADANIE: Arbuz
OBIAD: Zupa pieczarkowa (seler, śmietana z mleka) z makaronem
na wywarze mięsno – warzywnym)
Pierogi z borówkami (mąka pszenna, razowa, jaja)
Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Chleb sądecki ( mąka pszenna i żytnia) z masłem (z mleka)
ser biały ( z mleka) rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną
--- w nawiasie zaznaczono alergeny występujące w posiłkach
Smacznego
Komunikat
2017-05-22, 14:35 |